Knjiga

Video

Obiski

040578
Danes
Včeraj
Ta teden
Skupaj
62
57
157
40578

Knjiga Maščobe kot gorivo

Že več kot stoletje sprejemamo soglasje znanstvenikov, da je rak posledica dedne bolezni zaradi poškodbe kromosomov v celičnih jedrih. 
Kaj pa, če znanstveniki preučujejo zgrešen model? 
Kaj, če rak ni bolezen poškodovanega DNK, temveč okvarjene presnove kot posledice nepravilnega delovanja mitohondrijev? 
Kaj, če bi lahko ta pretresljiva resnica korenito spremenila tudi naše razumevanje drugih bolezni – in nam pokazala radikalno novo pot do optimalnega zdravja?

 

V knjigi Maščobe kot gorivo - tem pionirskem vodniku, prvem svoje vrste, avtor uspešnice s seznama časopisa New York Timesin vodilni naravni zdravilec dr. Joseph Mercola pojasnjuje, kako so vzrok za skoraj vse bolezni nepravilno delujoči presnovni procesi. Razkrije tudi, zakaj vašo presnovo vrže iz tira: zaradi poškodb in nepravilnega delovanja mitohondrijev, ki v tisočih delujejo v skoraj vsaki celici vašega telesa in proizvajajo energijo, ki jo potrebujete za to, da ostajate živi in zdravi. Ko pride do poškodb velikega števila mitohondrijev, je nemogoče ostati zdrav.

 

Dr. Mercola pokaže, da lahko vzamete vajeti zdravja v svoje roke že samo s tem, da dajete telesu primerno gorivo – ki pa ni takšno, kot vas prepričujejo. Ketogena dieta, ki vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob, je prava pot do optimiziranja biokemičnih signalnih poti, ki zavirajo bolezen in spodbujajo zdravljenje. Koristi so lahko osupljive – ne samo pri zdravljenju ali preprečevanju hudih bolezni, temveč tudi pri krepitvi umskih sposobnosti, povečevanju energije, lažjem hujšanju in ohranjanju nižje teže ter še marsičem.

Pri branju te knjige boste prišli do jasnega, razumskega spoznanja, kako deluje telo na molekulski ravni. Končno boste razumeli, katero gorivo zna nadvse učinkovito porabljati. Dobili boste natančne smernice za uvedbo ketogenega prehranjevalnega načrta. Poleg tega vam ne bo treba čakati desetletja, da se bo mitohondrijska presnovna terapija prebila v uradno medicino. Že zdaj lahko pridete do bolj zdravega telesa in bolj zdravih možganov.

 

 

Wall of fame

1 2
Sandra Perković
Primož Kozmus
Katarina srebotnik
Robert Renner
  • Robert Renner

    Skok s palico (bronasta medalja na evropskem prvenstvu)

Mobilno/Desktop