Navigacija

Navigacija

Masaža

Masaža in njeni pozitivni učinki na človeško telo so znani že tisočletja. V tem času se je razvilo in uveljavilo veliko različnih vrst in tehnik masaže, vsaka s svojimi značilnostmi in posebnostmi. Skupna ideja oziroma cilj vseh je učinkovanje na človeško telo predvsem kot sprostitev mišičnih napetosti. S tem lahko vplivamo na odpravljanje različnih težav, povezanih z bolečinami lokomotornega sistema (mišic in sklepov), sproščanje čustvenih in duševnih napetosti preko dotika ali za pomoč pri odpravljanju raznih mišičnih in tetivnih vnetij ipd. Zelo pogosto so bolečine v križu, ramenih, vratu, kolenskem sklepu itn. le posledica prekomerne mišične napetosti.

Sam prisegam na klasične metode masiranja, kot sta klasična (švedska) masaža ter tradicionalna kitajska masaža. Pogosto uporabljam tudi terapijo z vakuumom (cupping), v kombinaciji z avtogenim treningom sproščanja, s čimer dosežem globji sprostitveni učinek.


Sam ljudem vedno svetujem masažo celotnega telesa, saj so različni deli telesa med seboj povezani v nedeljivo celoto, in velikokrat obdelava samo enega manjšega dela ne prinese toliko uspeha kot sprostitev celotnega telesa. Po želji pa se seveda lahko ponudi tudi delna masaža. Prav tako se lahko masiranec odloči za masažo z olji ali brez olj. Najpomembneje je, da se maserju zaupa oziroma da maserjevo delo ustreza vašim pričakovanjem in željam! Če tega ni, poiščite drugega. Vi in vaše telo naj določita, kdo in kaj vam ustreza.

Za še popolnejšo in globljo sprostitev vam v našem centru nudimo tudi kombinacijo savne in masaže. Običajno se savna uporablja pred masažo. Učinki savne, toplota in vlažnost pomagata sprostiti telo (mišice) ter umiriti um – v savni se lahko sprostite od zunanjih motečih dejavnikov in si vzamete čas zase.

Masaža po savni nadaljuje proces s sprostitvijo mišic, odpravljanjem napetosti in ustvarjanjem občutka celovitega dobrega počutja. Dotik terapevta in izvajanje masažnih tehnik pomirjata um ter pomagata pri odplavljanju stresa in tesnobe. Savna in masaža skupaj tako ustvarjata močan sinergistični učinek na psihološko sprostitev. Skupaj delujeta kot močni protistresni terapiji, ki omogočata popolno sprostitev uma, lajšanje napetosti in obnavljanje energetskega ravnovesja. Ta celostni pristop k sprostitvi telesa in uma ima pozitiven vpliv na splošno dobro počutje in kakovost življenja.

Pri nas lahko izbirate lahko tako med finsko kot infrardečo savno. V prostorih savne ste vedno sami in je na voljo le za vas. Uporabo savne je potrebno predhodno naročiti oziroma najaviti.
 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE